Om BRF Trädgården 18
Nyheter
Felanmälan
Nyinflyttad/namnbyte?
Gemensamma utrymmen
Styrelsen
Nyttig info för boende
Parkeringen
Lägenhetsnummer
Årsredovisning
Stadgar
Information för mäklare och spekulanter
Kontaktinformation
Sök
Logga in (admin)

Nyttig information för boende

Bakgrund

BRF Trädgården 18 är en förening som bildades hösten 2000 när husets dåvarande ägare Realia bestämde sig för att erbjuda de boende att köpa loss huset och bilda en bostadsrättsförening. 

Huset byggdes 1944, stambyte och renovering gjordes omkring 1993. Huset består av 27 lägenheter samt 4 lokaler, f.n. uthyrda till Pizzeria Napoli, P Lada VVS Stockholm och medlem samt föreningens gemensamhetslokal.

Bastu
Bastun finns i gången mellan port 118 och port 120. Bokningslistan hänger på väggen till bastun.

Tvättstuga

Tvättstugan är bokningsbar i 4-timmarspass mellan 06 och 22. Kom ihåg att om du inte utnyttjat din tid inom 30 minuter är det fritt fram för någon annan att ta över den. Torken får utnyttjas 30 minuter efter tvättidens slut.

Kabel-TV

Tele 2 (fd ComHem)
är ansvariga för kabel-TV i fastigheten. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Besök www.comhem.se eller ring dem 90333 om du vill beställa fler kanaler än vad som ingår i basutbudet (då krävs digitalbox).

Bredband

Sedan 2004 finns bredband via Telenor (fd Bredbandsbolaget) i alla lägenheter. Sedan 2011 ingår bredbandet i månadsavgiften. Observera att du (enligt föreningens avtal med leverantören) inte ska behöva betala någon startavgift när du ansluter dig till bredbandet.

Kundtjänst & teknisk support: 90 222.

Trädgården

Gräsmattan, grillen och utemöblerna får användas av alla boende i föreningen och går ej att boka eller reservera. Rastning av hundar är inte tillåten på gräsmattan

B
alkonger

Balkonglådor är inte tillåtet att hängas på utsidan av balkongräcket. Om en blomlåda skulle falla ner och skada någon kan den personen stämma föreningen. Eftersom föreningen har ett ansvar för om någon råkar ut för en olycka på föreningens mark.

Det är inte tillåtet att grilla på balkongen med någon form av grillar. Detta både för brandsäkerhet och med hänsyn till övriga boende och ur försäkringshänseende. Föreningen har en murad grill vid trädgården som får användas av samtliga boende. Det finns även grillverktyg att låna, de finns i cykelrummets högra rum. 

Återvinning

Kärl för hushållssopor och matavfall vid infarten till parkeringen på husetskortsida samt kärl för tidningar/papper (OBS! inte kartonger) finns på baksidan av huset.Endast kommunens speciella papperspåsar får användas till matavfallet - inga plastpåsar!Föreningen får betala en hög straffavgift för varje kilo felaktigt avfall i matavfallskärlet. Papperspåsar för matavfall finns att hämta i cykelrummet.

 

Kärl för återvinning av ljuskällor, lysrör och batterier finns i cykelrummet.

Närmaste återvinningscentral finns några hundra meter bort på Trädgårdsgatan 26. Kommunens bil ReTuren åker runt i kommunen och hämtar grovsopor. Info om ReTuren delas ut med posten. Se savab.se för mer information.

Parkering

Alla parkeringsplatser på gården tillhör föreningen. Platserna är personliga och kostar 350 kr/månad fr o m 2022-03-01.  Kontakta styrelsen@tradgarden18.se för att ställa dig i kön. 

Parkering på gatan är gratis kvällar, nätter och helger. Boendeparkeringstillstånd är gratis och kan fås från Sundbybergs kommun (www.sundbyberg.se). Månadsmärket kostar 600 kr och ger rätt till avgiftsfri parkering dygnet runt på de flesta gator.  

Parkering på gården utanför de uppmålade parkeringsplatserna är endast tillåtet kortare stunder för i- och urlastning. 

Porttelefon & kod

Portkoden fungerar endast på baksidan av huset. Besökare kan använda porttelefonen som ringer upp din telefon. Tryck ”5” efter att du svarat för att öppna porten. På hemsidan finns ett formulär där du kan begära uppdatering av porttelefonens uppgifter. Efter kl 21.00 fungerar inte porttelefonen men du kan slå telefonnumret på knappsatsen och mottagaren kan öppna dörren via sin telefon.

Cykelrummet

Cykelrummet har en del (till höger) där vi förvarar en del gemensam utrustning som gärna får lånas av de boende. Bland annat finns utemöbler, vattenslang, trädgårdsredskap & elgräsklippare. 

Trapphusen

Av säkerhets- och trivselskäl får inga föremål placeras i trapphuset. Föremål såsom barnvagnar är en stor brandrisk och föreningen kan bötfällas av myndigheterna om sådant finns i trapphusen. Barnvagnar måste parkeras i cykelrummet eller i lägenheterna. 

Däckförråd

Det finns ett låst däckförråd i källaren där medlemmarna kan förvara vinter/sommardäck. Kontakta styrelsen om du vill ha dina däck förvarade i förrådet.

Gemensamma lokalen

Föreningens boende har tillgång till en gemensamhetslokal (ca 80 kvm) som kan användas för firanden, middagar, fester och som övernattningslägenhet för gäster. Lokalen är just nu under upprustning och beräknas bli redo i aug-sep 2024.


Vart vänder jag mig?

El
Enligt föreningens stadgar ansvarar föreningen endast för elen fram till dörren, så varje lägenhetsinnehavare får själv stå för elinstallationer i lägenheten. Tänk på att dessa enligt lag måste utföras på ett fackmannamässigt sätt. 

Hissar
Vid fel kontakta föreningens felanmälan eller (vid akuta fel) ITK Hiss, felanmälan 08-564 350 10. Om fel inträffar under helger och kvällar och inte är akut, v v och anmäl felet under dagtid (vardagar). Kostnaden för jourutryckning är hög och den drabbar ju föreningen. 

Tvättstuga & gemensamma lokaler
Vid fel på exempelvis tvättmaskiner eller torktumlare, kontakta föreningens felanmälan.

Viktiga telefonnummer

  • Felanmälan: www.tradgarden18.se
  • Fastighetsjour: 08 - 714 82 10  (mån - fre kl 16-07 samt helger)

 

Till vår fastighetsjour ringer du endast vid akut skada.

Uppdaterat 2024-06-29
Utskriftsvänlig sida
BRF Trädgården 18 | Sundbyberg
Provided by Webforum